Wendenes och Brännlands Cider utökar sitt samarbete i Vännäsby

Isciderproducenten Brännland Cider AB utökar samarbetet med Wendenes AB

Det lokala fastighetsbolaget Wendenes AB utökar nu sitt samarbete med isciderproducenten Brännland Cider AB, dels genom att bygga ut byggnaden i Vännäsby med cirka 300 kvm och dels genom att teckna ett femårigt hyresavtal.

Det nya hyresavtalet sträcker sig fram till år 2023. Tillbyggnationen startade under oktober månad och de nya lokalerna beräknas att ta i anspråk under april månad nästa år. Byggnaden är belägen efter Företagsvägen i Vännäsby.

-       Vi är stolta över vårt samarbete med internationellt renommerade och prisbelönta Brännland Cider AB, säger Per Lundqvist, VD för Wendenes AB. Vår avsikt är att erbjuda lokala företag konkurrenskraftiga lokaler och därigenom bidra till att utveckla näringslivet i Vännäs kommun. Detta infrias fullt ut nu när bolaget genom utbyggnationen får en ännu starkare förankring i Vännäsby.

Brännland Cider är mångfaldigt prisbelönta för sin iscider, ett vin som görs med äpplen istället för vindruvor som råvara. All produktion finns i Västerbotten och bolaget omsätter idag nära 4 MSEK.

-       Brännland Cider växer kontinuerligt både på den svenska och internationella marknaden och att kunna utöka bolagets produktions- och lageryta i samarbete med Wendenes är otroligt värdefullt för oss, säger Andreas Sundgren, VD Brännlands Cider AB.

Kontakt:
Wendenes AB                                       Brännlands Cider AB
Per Lundqvist                                       Andreas Sundgren
Verkställande direktör                         Verkställande direktör
per.lundqvist@vannas.se                    Andreas@brannlandscider.se
072-519 44 91                                       070-345 85 95

Wendenes AB är ett nybildat fastighetsbolag (1 maj 2017) som är delägt mellan Vännäs Fastigheter AB och Kaj Johansson Gruppen AB med inriktning mot att utveckla Vännäs kommuns näringsliv genom att erbjuda kommersiella lokaler.

Brännland Cider producerar hantverksmässig cider helt baserad på 100% äppelmust utan smak- eller färgtillsatser. Produktionen finns i Västerbotten och vårt mål är att skapa en svensk hantverkscider som gör avtryck i hela världen. Läs mer på: https://www.brannlandcider.se